Marja Ligterink

Marja Ligterink
Ik ben Marja Ligterink en ik begeleid vanuit mijn praktijk Zinne-beelden mensen die verlies hebben geleden. Naast mijn opleidingen o.a. HGU Verlies en Rouwbegeleiding en de School voor Imaginatie in Amsterdam, heb ik in het leven ook veel van verlies geleerd. In individuele coaching, counseling en in groepswerk ondersteun ik mensen om de verbindingen in hun leven weer te herstellen. Ik maak daarbij gebruik van diverse creatieve werkvormen en acces bars©. Tel: 06 30088610 | Email: marja@zinne-beelden.nl | Website: www.zinne-beelden.nl

 
Bewaren

Bewaren


Vanuit mijn praktijk Zinne-beelden begeleid ik mensen die verlies hebben geleden. Mijn visie is een wereld waarin mensen de verbindingen met zichzelf en met elkaar ten volle kunnen leven. Waarin mensen zich veilig voelen en zich geborgen weten. Heelheid in jezelf ervaren en daardoor het mooiste uit jezelf kunt halen en kunt leven.

Het is mijn missie verbindingen die door verlies en rouw zijn ontbonden, weer te helpen herstellen zodat je weer voluit kunt leven met nieuwe zingeving, nieuwe energie en nieuwe hoop voor de toekomst. Zodat je je weer geborgen voelt in jezelf.

Ik werk zowel individueel als in groepsverband. Individueel door counseling en coaching. Afhankelijk van wat jij nodig hebt en wat bij je past, kan ik ondersteunende technieken uit de imaginatie en visualisatie gebruiken. Ook gebruik ik enkele tools uit de Acces Consciousness, (zoals Bars) en ook healing, om je te ondersteunen. In groepsverband: geef ik regelmatig cursussen en workshops: Creatief schrijven; ‘verlangen' - 'de seizoenen in je leven’ - ‘in liefdevolle herinnering’. De cursus ‘kwetsbaar maar krachtig’ is voor mensen die hun kwetsbaarheid (gevoeligheid) als kracht willen leven. Ook organiseer ik stiltewandelingen en fotografiewandelingen.

Na jaren lang gewerkt te hebben als loopbaanadviseur en later als remedial teacher in het onderwijs, ben ik burn-out geraakt. Ook de persoonlijke verliezen van dierbaren in mijn leven hebben me gevormd. In het werken met mensen met verlieservaringen heb ik nieuwe zingeving en nieuwe energie gevonden. Ik werk en leef vanuit mijn gevoeligheid wat zich uit in diep kunnen luisteren en voelen. Zo weet ik snel wat er met iemand aan de hand is en hoe ik verder kan helpen. Ik ben daarnaast ook lid van de Troostcirkel, die bestaat uit een groep professionals die steun geven aan mensen met verlies en rouw. Binnen Baai ben ik elke derde woensdagochtend van de maand aanwezig in het inloopspreekuur Verlies en Rouw. Ik ben veel in de natuur te vinden om inspiratie te vinden. Ik fotografeer en heb dat ontdekt als een mooie vorm van aandachtsmeditatie. De naam Zinne-beelden is een samentrekking van zingeving en beelden. Zingeving. Stilstaan bij de zin van het leven. Bij wat een verlies (of een andere belangrijke gebeurtenis in je leven) voor invloed heeft op je leven. Hoe het je maakt tot wie je bent. Beelden. De eerste manier waarop mensen zich konden uiten was in beelden. (zoals je kunt zien in grottekeningen). Elk mens heeft beelden in zichzelf tot zijn beschikking die gevoelens kunnen verwoorden, verbeelden. Maar ook oplossingen in zich dragen. Vaak zijn dit beelden met een sterke symbolische waarde. Het is mooi te zien hoe elk mens zijn of haar beelden heeft en daar kracht uit kan halen. In mijn werk ga ik op zoek naar jouw innerlijke beelden. Ook gebruik ik foto’s en afbeeldingen met een sterke symboliek. De waterlelie is het symbool van Zinne-beelden, en staat voor heelheid. Voor meer informatie kun je kijken op de website: www.zinne-beelden.nl Je kunt ook gewoon een afspraak maken, het eerste gesprek van een half uur is gratis en vrijblijvend.

Stuur een mailtje naar marja@zinne-beelden.nl of bel 06-30088610. Je kunt ook even binnen lopen op de derde woensdag van iedere maand tijdens het inloopspreekuur in Baai.


 


kracht-door-verbinding-baai

De netwerkpartners van Baai zijn, door samenwerking, in staat om jou op een dieper niveau daar te brengen waar jij naar toe wilt. Dit alles vanuit de Liefde, kwaliteiten en mogelijkheden die wij je kunnen bieden. Denk er eens over om een combi aan te gaan en wie weet wat voor moois het jou kan bieden. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak via het contactformulier.

nieuwsbrief-baai