Is het wat het lijkt of zit er een verborgen boodschap in?


De wereld is een aaneenschakeling van gebeurtenissen. Gebeurtenissen die ogenschijnlijk los staan van elkaar of elkaar rakelings raken.

Maar wat als de gebeurtenissen zodanig met elkaar verbonden zijn dat ze een opeenvolging teweeg brengen?

Denk aan een rivier: een rivier stroomt in zijn bedding. Als er keien in worden gegooid probeert het zijn weg te vinden tussen de keien door. Maar als de keien de hele breedte van de rivier blokkeren dan kan het water niet verder stromen. De keien blokkeren de stroom.

Zo ook in ons leven. We maken allemaal gebeurtenissen mee. De ene leuk, de ander minder leuk. Wat als de minder leuke gebeurtenissen keien in onze energiestroom teweeg brengen? Hoe lang kan het dan duren voordat de energiestroom helemaal geblokkeerd raakt.

Ik heb het zelf meegemaakt en nog. Ik heb veel last gehad van de boosheid van mijn vader. Ik ben mijn energie gaan onderdrukken, mijn enthousiasme. Dan kon hij over mij tenminste niet boos worden. Maar wat als dat lang duurt? Dan ga je jezelf tekort doen. Je “leeft” niet meer echt vanuit je ware natuur, je ware aard.

Ik heb er lang over gedaan voordat ik doorhad dat daar de blokkade zat. Het heeft even geduurd voordat ik boze mensen op mijn pad boos kon laten zijn zonder dat ik weer wegkroop in mijn veilige bedding. 

Nu is de tijd aangebroken waarin ik zeg: laat maar stromen. Wat er ook gebeurt, ik ga me niet meer klein maken. Ik mag zijn wie ik ben en ik zal zorgen dat mijn energie in ieder geval weer lekker stroomt.

Doe je mee?